Parken kulturhus

Ålesund symfoniorkester: Nasjonal festkonsert

Dirigent: Tom Ole Elgsaas - Klikk for stort bilete

Tradisjonen tro inviterer Ålesund Symfoniorkester til Nasjonalromantisk festkonsert nasjonaldagen. 

Dato
17. mai 2024
Tid
18:30 - 20:30
Stad
Parken kulturhus

Kjøp billett

 

Billettsalget starter 10. februar kl 10.00

 

I år med verk av 100års jubilanten Edvard Fliflet-Bræin, samt Johann Halvorsen og ikke minst Edvard Griegs udødelige klaverkonsert!

 

Dirigent: Tom Ole Elgsaas

Solist: Tor Øyvind Hummelsund, klaver

 

Program:

  • Edvard Fliflet Bræin: 
    - Ouverture opus 2
    - Ut mot havet
     
  • Johan Halvorsen:
    - Norsk Rapsodi nr 1
     
  • Edvard Grieg:
    - Klaverkonsert i a moll   

 

Årets solist er Tor Øyvind Hummelsund. Han var solist med orkesteret i Griegs klaverkonsert for nøyaktig 30 år siden, i 1994, og vi gleder oss stort til å ha ham med oss som solist igjen på dette verket! I 1994 fullførte han sin utdanning i Trondheim som pianist og han mottok dette året Ålesund bys kunstnerstipend. Tor Øyvind er også utdannet lege og spesialist i psykiatri, men har stadig vært aktiv som kammermusiker, solist og akkompagnatør i hele regionen.

 

Tom Ole Elgsaas er en ung og allsidig dirigent fra Kristiansund med erfaring fra en rekke forskjellige sjangre og ensembler. Tom Ole ble i 2018 utvalgt til den norske elitesatsing for dirigenter, og han fullførte sitt dirigentstudium ved Universitetet i Stavanger våren 2022 med professor Bjarte Engeset og Peter Szilvay som veiledere. Etter deltagelse i Prinsesse Astrids internasjonale dirigentkonkurranse 2022 ble Elgsaas tildelt Finn Audun Oftedals minnestipend som beste norske deltaker. Han har siste året blant annet dirigert Trondheilm Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester.

 

Varighet: ca 2 timer inkl. pause

Dørene åpner:
- Foajeen kl 17.30
- Dørene til salen, ca kl 18.10