Parken kulturhus

Ålesund symfoniorkester: Nasjonal festkonsert

ÅSO, Nasjonal festkonsert - Klikk for stort bilete

Tradisjonen tro inviterer Ålesund Symfoniorkester til Nasjonalromantisk festkonsert nasjonaldagen. 

Dato
17. mai 2024
Tid
18:30 - 20:30
Stad
Parken kulturhus

Kjøp billett

 

I år med verk av 100års jubilanten Edvard Fliflet-Bræin, samt Johann Halvorsen og ikke minst Edvard Griegs udødelige klaverkonsert!

 

Dirigent: Tom Ole Elgsaas

Solist: Tor Øyvind Hummelsund, klaver

 

Program:

  • Edvard Fliflet Bræin: 
    - Ouverture opus 2
    - Ut mot havet
     
  • Johan Halvorsen:
    - Norsk Rapsodi nr 1
     
  • Edvard Grieg:
    - Klaverkonsert i a moll   

 

Årets solist er Tor Øyvind Hummelsund. Han var solist med orkesteret i Griegs klaverkonsert for nøyaktig 30 år siden, i 1994, og vi gleder oss stort til å ha ham med oss som solist igjen på dette verket! I 1994 fullførte han sin utdanning i Trondheim som pianist og han mottok dette året Ålesund bys kunstnerstipend. Tor Øyvind er også utdannet lege og spesialist i psykiatri, men har stadig vært aktiv som kammermusiker, solist og akkompagnatør i hele regionen.

 

 

Dirigent, Tom Ole Elgsaas - Klikk for stort bilete

Tom Ole Elgsaas er en ung og allsidig dirigent fra Kristiansund med erfaring fra en rekke forskjellige sjangre og ensembler. Tom Ole ble i 2018 utvalgt til den norske elitesatsing for dirigenter, og han fullførte sitt dirigentstudium ved Universitetet i Stavanger våren 2022 med professor Bjarte Engeset og Peter Szilvay som veiledere. Etter deltagelse i Prinsesse Astrids internasjonale dirigentkonkurranse 2022 ble Elgsaas tildelt Finn Audun Oftedals minnestipend som beste norske deltaker. Han har siste året blant annet dirigert Trondheilm Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester.

 

Tom Ole er en ung og allsidig dirigent fra Kristiansund med erfaring fra en rekke forskjellige sjangre og ensembler. Han ble i 2018 utvalgt til den norske elitesatsing for dirigenter, og han fullførte sitt dirigentstudium ved Universitetet i Stavanger våren 2022 med professor Bjarte Engeset og Peter Szilvay som veiledere. Etter deltagelse i Prinsesse Astrids internasjonale dirigentkonkurranse 2022 ble Elgsaas tildelt Finn Audun Oftedals minnestipend som beste norske deltaker. Han har siste året blant annet dirigert Trondheilm Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester

 

 

Varighet: ca 2 timer inkl. pause

 

Dørene åpner:
- Foajeen kl 17.30
- Dørene til salen, ca kl 18.10