Program

80078770_2534764883303658_3100598742806429696_n.jpg

 

UTSOLGT // Onsdag: Fado i foajeen
Last ned som iCal-fil

Dato: Torsdag 17 september 2020
Tid: Kl. 21:00

Pris: 350
Sted: Foajeen på Parken kulturhus

Etter en magisk og smekkfull konsert i høst, er det mange som har spurt om en ekstrakonsert med Onsdag. Endelig er den her!

Onsdag er en Ålesundsbasert trio med bortimot rituelle øvingsstunder. Hverdagene får et avbrekk, gruppa møtes i Kipervikgata på onsdag, Vasco stiller med nykværna espresso og sammen spiller vi lengselsfull Fado. Litt Freia Melkesjokolade, litt prat om store og små ting og etter noen timer har Ålesund et annet preg. Mer kulturelt internasjonalt på et vis. Blanda med sterk lokal tilhørighet.

Rett og slett en forsterka smak av fellesskap.

Fado er folkelig musikk fra Portugal. Noen mener at sjangeren oppstod blant sjøfolk med hjemlengsel; det er mye sorg, lengsel og store følelser i musikken -en sammensmelting av de ulike delene av verden som Portugal har vært en del av. Nå som vi i Ålesund spiller musikken blir det en videreføring av den sammensmeltingen. Vasco er fra Lisboa, Audun fra Ålesund og Anita fra Vigra.

Fado er oppført på UNESCOS verdensarvliste over muntlig og immatereriell kulturarv. Vi utvikler den videre med tekster på dialekt og knytter musikken til her og nå. Foajeen i Parken Kulturhus har blitt et nydelig konsertsted med store vindu ut mot byparken. Vi
flytter oss noen meter fra øvingsrommet og inviterer publikum inn i onsdagsstemninga. Det blir smak av Lisboa i Ålesund og onsdag på en torsdag.

Velkommen!

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp