Program

bilde pp.jpg

 

Teatret Vårt: Bartleby
Last ned som iCal-fil

Dato: Lørdag 01 februar 2020
Tid: Kl. 20:00

Pris: 300
Sted: Arbeideren

Bartleby

Ikke gjør som sjefen din sier

Bartleby velger å høflig takke nei. Uten noen forklaring og tilsynelatende med den største sinnsro. Bartlebys respons på sjefens anmodninger om å utføre arbeidet sitt er uventet, upassende og underfundig morsomt.

Kontoret ledes av en noe konfliktsky advokat i satt alder. Med seg har han to kopister, som på hver sin måte byr på ufrivillige humoristiske innslag. Kontormiljøet er minimalistisk; det skal lite til å møte veggen.

Kontorsjefen håper at nyansatte Bartleby med sitt rolige, avdempede og velfungerende vesen vil balansere kollegiet. Planen fungerer godt – til å begynne med. At Bartleby plutselig foretrekker å ikke utføre sine arbeidsoppgaver overrasker kontorsjefen. Han skjønner det ikke; er det noe galt med Bartleby? Trenger han hjelp?

Historien om Bartleby har vært diskutert i årevis, og ulike perioder har lagt forskjellige tolkninger til grunn. Handler det om å forlate det konvensjonelle? Er det en kritikk av et regelstyrt og kommersialisert samfunn? Er det meningen å avdekke tilværelsens meningsløshet? Under humoren i forestillingen ligget et fascinerende univers som inviterer til å filosofere over de store spørsmålene i livet.

Forfatter Herman Melville er kjent for romanen Moby Dick som regnes for å være blant verdens viktigste romaner. Hans novelle om Bartleby beskrives som et mesterstykke. 

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp

Kontakt

Parken kulturhus
Parkgata 3B
6003 Ålesund
70 16 24 68