Boksegalla, Dragbingo, Karaoke

Boksegalla, Dragbingo, Karaoke

Høstscena 2024

28. sep 2024 kl. 20:00

Hvor: Arbeideren
Pris: 350kr

I samarbeid med Ålesund bokseklubb inviterer Høstscena til en storslått festivalavslutning på Arbeideren Kulturhus.

Inspirert av billedkunstner Trine Røssevolds bestillingsverk «PROFETI» som del av hennes festivalkunstneroppdrag for festivalen i 2022 gjeninnfører Høstscena tradisjonen med boksekamper på Arbeideren.

Kvelden byr på oppvisningskamper med utvalgte boksere fra Ålesund bokseklubb. Dragshowstjernene Ivana Impeachum og Torill Tombola triller bingokulene og drar i gang resten av kvelden. Karaokevert Lars leder karaokelista og inviterer også publikum til å gripe mikrofonen! Som en slags ekstra publikumsgave vil Norges aller største mannlige balletstjerne og solist ved Den Norske Opera & Ballett, Silas Kjølmoen Henriksen også opptre for oss i bokseringen. Her vil han fremføre en solo spesielt koreografert for han.

Dørene og barene åpner kl 19.00, boksekampene settes i gang kl 20.00 og deretter går det slag-i-slag med dans, drag, glam & karaoke. Ta på deg finstasen og gullskoene – vi henger discokula i taket og inviterer til en fest for minneboka!


Bingodronninger: Ivana Impeachum og Torill Tombola

IVANA IMPEACHUM (Mats Moe) er ei dragqueen med hovedfag i bingo og show! Med spisse hæler og en like spiss tunge sprer hun fest og frekkhet. Ivana lover alltid glitter, glam og glamour. Hun har tidligere gjestet steder som bl.a. Nationaltheatret, Chat Noir, Oslo Pride, Trøndelag Teater og Teatret Vårt.

Mats Moe er skuespiller utdannet fra Statens Teaterhøgskole i 2018 og Bårdar Akademiet. Han har jobbet på Teater Innlandet, Riksteatret og flere år på Trøndelag teater. De siste årene har han jobbet profesjonelt som dragartist under navnet Ivana Impeachum. For noen er han også kjent fra NRK-dokumentaren «Uten pappa».
Foto: Karina Rønning

TORILL TOMBOLA (Tor Ivar Hagen) er ei utadvendt og real trøndertante. Med en oppvekst på Innherred i Trøndelag, er hun prega; men positiv og full av fart. Torill har mye på hjertet fra livets opp- og nedturer, og byr på hjertevarme, live sangglede og mye på-kanten humor. Torill Tombola blei skapt i 2005, og har gjort alt fra dragbingo, dragshow, eventer og konserter for bedrifter, sykehjem, flere teatre i hele landet. Torill Tombola vant melodi kvasi Grand Prix sommeren 2015, og den norske finalen i Eurovision Lipsync Contest vinteren 2022.

Tor Ivar Hagen (f 1981) har jobbet profesjonelt som skuespiller og musikalartist siden 2003. Han har hatt engasjement ved så og si alle teatre i hele Norge. I dag er han ansatt i ensemblet ved Trøndelag teater, hvor han bl a det siste året spilte rollen som Arne i Så som i himmelen. Denne høsten er han aktuell som Hr Bever i Narnia, samt i rollen som Eigil Hansen i den nye Netflix-serien Lakseøya.

Lars Halvor Andreassen
Karaokevert

Lars Halvor Andreassen er en skuespiller som nå er bosatt i Oslo, men som i flere år tidligere har levd og arbeidet i Ålesund. Han holder vanligvis til i kompaniet Feil Teater, og har også arbeidet ved teatre som Riksteatret, Teatret Vårt og Brageteatret.

Lars har ved flere anledninger endt opp som karaokevert under spontane karaokekvelder på Høstscena – både med Trosterudstiftelsen som gjorde et prosjekt under festivalen i 2020, og sist ved to impulsive karaokekvelder på rad under fjorårets festival.
foto: Ida Fiskaa

Silas Henriksen
Solist Nasjonalballetten

Silas Henriksen har lang erfaring som danser ved Den Norske Opera og Ballett og Nederlans Dans Teater siden 2007. Han har danset ved flere prestisjetunge scener som Bolshoi og Mariinsky teatret i Russland, Lincoln Center i New York og Syndey Operahus i Australia. I 2010 mottok han Tom Wilhelmsen opera og ballettpris og ble utnevnt til solist ved Nasjonalballetten høsten 2018.

Henriksen har ved flere anledninger samarbeidet med Nils Bech og sammen med Cecilie Semec har han laget dansefilmen Apart som hadde premiere ved Nasjonalmuseets åpningsutstilling «JEG KALLER DET KUNST» høsten 2022. Som koreograf har Henriksen gjort Peer Gynt på Gålå 2019/2021, og senest Peter Pan på Oslo Nye høsten 2024.
Foto: Den Norske Opera og Ballett