Parken kulturhus

Maridalen | Nytt musikalsk bestillingsverk til kulturhuset

I anledningen Parken kulturhus feirer 25 år, har den kritikerroste jazztrioen Maridalen blitt bedt om å skrive et verk som tematiserer sommeren. Verket vil bli urfremført, sammen med Ålesund strykekvartett, 31. august, på årets aller siste sommerdag. 

Maridalen - Klikk for stort bilete

I 2018 feiret Parken kulturhus sine første 20 år gjennom bestillingsverket Tempest Revisited av Hedvig Mollestad. Bestillingsverket var en musikalsk hyllest til den sunnmørske vinterstormen, inspirert av notebildet på kulturhusets glassfasade - som er hentet fra Arne Nordheims Stormen. Verket ble senere spilt inn på plate, og gitt ut til svært gode kritikker.

Nå, i vårt 25. år fortsetter vi den musikalske utforskningen av årstidene, og denne gangen har vi lyst til å markere sommeren. Den kritikerroste jazztrioen Maridalen har blitt bedt om å skrive et verk som tematiserer sommeren. Musikken til Maridalen høres tilsynelatende enkel ut, men er nøye gjennomtenkt og gjennomkomponert. Innspillingene er luftige og lette, uttrykket sobert, vemodig og med en slags spørrende kvalitet, der stemninger og toneleier får henge fritt, nærmest i løse lufta. Avslappede og meditative tonebilder lar humla suse, skuldrene senkes, tiden strekker seg ut. Blåseinstrumentene skaper bølgende duvinger og bruken av mye luft i ansatsen gir et innslag av en mild sommerbris i låtene.

Verket vil bli urfremført, sammen med Ålesund strykekvartett, 31. august, på årets aller siste sommerdag. 

Dato: 31. aug.
Tid: mer info. kommer