Nyheter

Postkasseshow!

Spinking og sparing!

Akkurat dette kommer det til å handle om, skal vi tro gutta fra Radioresepsjonen som trår inn i sunnmøringenes spørsmålsvepsebol i Parken kulturhus i november.

Ikke alle radioprogrammer egner seg på en scene, men det gjør virkelig Radioresepsjonens Postkasseshow. Det er Bjarte Tjøstheim og brødrene Steinar og Tore Sagen som er herrene bak landets mest populære radioprogram: Radioresepsjonenpå NRK P13. Mange tenker nok at det er en grunn til at et radioprogram er nettopp det, et radioprogram. Det er mest å høre på og lite å se på, selv om det har kommet en liten trend med å plassere TV-kameraer i enkelte radiostudio, som eksempelvis Dagsnytt 18. Men trioen Bjarte, Tore og Steinar bryr seg ikke så mye om kameraer; de tar heller med seg hele radiostasen på scenen med publikum i salen. Dette har de gjort i noen år, og det slår virkelig an hos publikum overalt. Og da er det under vignetten Radioresepsjonens Postkasseshow.

Rare spørsmål

At lytterne av et radioprogram kan sende inn hilsninger, plateønsker og spørsmål er ikke noe nytt. Radioresepsjonens Postkasseshow dreier seg mest om at publikum i salen inviteres til å spørre trioen på scenen om alt mellom himmel og jord, hvilket de også gjør.

– Hva er det rareste dere har blitt spurt om på disse showene?

-Vanskelig å si hva det rareste har vært. Men det er ikke alle spørsmål det er like lett å lage lettbeint underholdning av, gjerne fra folk som har bikket over på den brisne siden og som er mest opptatt av å høre sin egen stemme. Å snøvle "Hvordan går det?" synes vi blir for tynt, forteller Tore Sagen.

Han er kjapp i svaret når vi spør hva han tror sunnmøringene vil være opptatt av når showet kommer til Parken kulturhus. 

– John Arne og Berit Riise, samt spinking og sparing!

Eksklusivitet

Tore og de to andre i trioen har holdt på med Radioresepsjonens Postkasseshow i flere år, og de har hatt så mange show at de faktisk ikke husker det første. Men tanken bak er Tore Sagen klar på.

– Tanken var at med showet ville vi gi faste lyttere til programmet en slags eksklusiv opplevelse.

– Er det også nøkkelen til den suksessen showet faktiskhar vært disse årene?

– Ja, vi tror mange synes det er stas å se Radioresepsjoneni virkeligheten. Vi har holdt på i mange år nå, og de fleste har fortsatt ikke fått denne muligheten, sier han.

Moro uten filter

Å ta et lyttende format, som et radioprogram faktisk er, opp på en scene og samtidig gi publikum en mikrofon somv andrer rundt i salen, er unektelig spesielt. Alle filter som måtte finnes er borte; kun de tre karene på scenen og et som regel stort publikum lager mye moro. Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen har med årene blitt noen av våre mest folkekjære komikere. Alle tre -sammen og hver for seg - har suksess både på lerret, scener og i forskjellige TV-programmer. Men Radioresepsjonens Postkasseshow er noe de prioritereri en ellers hektisk hverdag. Å få med seg det de trekaller «et veldig lettbeint show for den lettbeinte», er slett ikke dumt.

De garanterer en hysterisk aften den 13. november,når alt kan skje!

Billetter til ekstraforestillingen får du her

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp

Kontakt

Parken kulturhus
Parkgata 3B
6003 Ålesund
70 16 24 68