Parken kulturhus

Lydhør: Susanna synger Gunvor Hofmo med Harald Lassen

Susanna Synger Hofmo - Klikk for stort bilete
Dato
21. mars 2024
Tid
20:00 - 21:30
Stad
Foajeen

Kjøp billett

“Svært vakker symbiose mellom tekst, melodi og instrumenter.”  Morgenbladet

 

I over tyve år har Susanna spilt konserter i inn og utland, og så langt har det blitt atten albumutgivelser. En av prosjektene Susanna Wallumrød har gjort er “Jeg vil hjem til menneskene” med tonesatte dikt av Gunvor Hofmo. I anledning Hofmos 100-års jubileum i 2021 utga Susanna demoene til albumet som kom for ti år siden, og i 2024 gjester hun Parken med disse sangene. Susanna fremfører sangene laget av Gunvor Hofmos dikt solo, med piano og vokal, og i duo sammen med saksofonist Harald Lassen.

 

“- en voldsom, nydelig og vond plate som også bør gi Hofmos diktning fortjent renessanse.”
Terningkast 5 Dagsavisen

 

“- Susanna fra The Magical Orchestra har løEet frem Gunvor Hofmos mørke, lengselsfulle poesi Gl et større publikum. Ikke bare det, Susanna Wallumrød har gjort flere av diktene Gl nydelige sanger.”
Terningkast 5 Bergensavisen

 

“- Når man gir seg i kast med diktene Gl en så markant lyriker, bør første bud være at man fanger stemningen i diktene og viderefører dem i musikken. Det gjør Wallumrød, oEe med «dyster glans».” Terningkast 5 Dagbladet

 

Saksofonist og multiinstrumentalist Harald Lassens fargerike tilstedeværelse i norsk jazz++ det siste tiåret har ikke gått ubemerket hen. “Jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fri5 og åpent sinn.” skrev internasjonal presse da det Spellemann-nominerte albumet “Human Samling” kom ut i 2020. Han er for tiden aktuell med sitt personlige og svært kritikerroste Perde- album “Balans”.

 

Susanna trenger knapt noen introduksjon. Hun er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra, og enten hun velger å opptre som Susanna eller Susanna Wallumrød, har hun siden debuten i 2004 gitt ut musikk som har begeistret så vel kritikere som publikum. Personlige tolkninger av Joy Division, AC/DC, Dolly Parton og Henry Purcell, i tillegg til egne sterke originalsanger, samarbeid med Bonnie ‘Prince’ Billy, Jenny Hval, Ensemble neoN og Carte Blanche, har gitt henne et bredt publikum, men også tre Spellemannpriser, EDVARD-prisen og Radka Toneff Minnepris. I 2023 debuterte Susanna med fullt orkester, og utgivelsen “Baudelaire & Orchestra” med Kringkastingsorkesteret, og i 2024 feirer Susanna 20 år som plateartist.

Foajeen åpner kl 19.00