Parken kulturhus

Marie Munroe // Something old, something new, something borrowed, something blue

Marie Munroe - Klikk for stort bilete

Marie Munroe er endelig tilbake på scenen med, som hun sier, noe nytt, noe gammelt og noe hun har lånt.

Dato
22. april 2023
Tid
20:00 - 21:00
Stad
Parken kulturhus

Kjøp billett

Sammen med arrangør Petter Winroth, medlemmer av KORK og Ålesund strykekvartett fremfører hun nye og gamle låter fra sin egen katalog i kammermusikalsk drakt, i tillegg til sanger fra storheter som Burt Bacharach, Robyn. Rihanna og Terry Callier

«Det spennende med å arrangere for kammermusikk er at musikken ofte fremstår i et helt nytt lys, kanskje endrer den litt betydning, kanskje blir noen ting tydeligere, teksten nærere, det musikalske mer transparent, sier Marie Munroe selv om prosjektet. «Jeg har alltid hatt et sterkt ønske om å tørre å slippe taket i tillærte prinsipper som låtskriver. Musikk-kategorier gav meg opplevelsen av å måtte jobbe innenfor gitte retningslinjer, noe som har inspirert meg til å forsøksvis lage et eget handlingsrom for meg selv.

«Jeg har ønsket å høre Marie Munroe synge igjen i lang tid, sier kulturhusleder Hans Pareliussen, som er svært glad for at artisten nå tar skrittet tilbake til scenen etter en lang koronapause. «I min bok har hun en av Norges mest karakteristiske og vakreste stemmer, og har laget noen særegne og fascinerende soloplater.»

Samarbeid med Petter Winroth begynte i 2011 under Risør Kammermusikkfestival da Munroe var artist in residence. Dette året ønsket festivalen å hedre Burt Bacharach og hun ble koblet sammen med Petter, som skulle arrangere musikken til en av konsertene. Resultatet ble svært vellykket at de måtte ta det videre. I ettertid har de spilt musikken i andre tilstelninger, og også i konsert i serien «KORK Kammer», som ble sendt på tv. Her arrangerte også Petter en del av Munroes musikk.