Parken kulturhus

Ålesund symfoniorkester // Rollos stemme

ÅSO, Rollos stemme - Klikk for stort bilete

Ålesund Symfoniorkester, sammen med Ålesund Kammerkor, Ensemble Dali og kammerkoret Con Spirito presenterer urfremføring av et nytt oratorium i ti satser.

Dato
19. mars 2023
Tid
17:00 - 19:30
Stad
Ålesund kirke

Kjøp billett

Et oratorium om vandring og flukt for soli, kor og orkester. Skrevet over tekster av Dudo av Saint-Quentin, Victor Hugo, Jean-Antoine de Baïf, Hjalmar Synes, Tor Jonsson og Knut Buen.

Ålesund Symfoniorkester, sammen med Ålesund Kammerkor, Ensemble Dali og kammerkoret Con Spirito presenterer urfremføring av et nytt oratorium i ti satser, som gave til Ålesund by sitt 175-års jubileum. Verket er skrevet med finansiell støtte fra Kulturrådets Fond for Lyd og Bilde, Stiftelsen Kjell Holm og Sparebanken Møre, og med bidragsstøtte fra Institut français de Norvège, Universitetet i Caen og Universitetet i Oslo.

Oratorieprosjektet "La Voix de Rollon" av Bjørn Morten Christophersen, ble initiert av Ålesund Symfoniorkester og Ålesund Kammerkor i anledning det europeiske kulturarvåret 2018. Urfremføringen var opprinnelig planlagt i 2020 men måtte avlyses som følge av pandemien. Ny dato for urfremføringen er nå satt til 19. mars 2023!

Den første hertugen i Normandie, Rollon, er å betrakte som stamfar til Vilhelm Erobreren som ble konge i England i 1066. Ifølge norsk, engelsk og fransk tradisjon og historieforskning, er Rollo også identisk med Gange-Rolv fra Vigra utenfor Ålesund, som ble erklært fredløs og landsforvist av Harald Hårfagre. Historien om Gange-Rolv/Rollo danner en ytre historisk ramme for oratoriet, som er et musikalsk møte mellom kultur, historie og religion, der en søker å trekke linjer til nåtidens kulturmøter og de brytninger og endringer som oppstår i møtet mellom to kulturer, uavhengig av tid og sted.

Komponist: Bjørn Morten Christophersen
Dirigent: Lars-Thomas Holm

Solister:
Victoria Nava, sopran
Jeanette Goldstein, mezzo
Thorbjørn Guldbrandsøy, tenor
Magne Fremmerlid, bass
Nikolas Fehr, orgel

Medvirkende kor:
Ålesund Kammerkor
Kammerkoret Con Spirito.
Ensemble Dali