Parken kulturhus

Kyiv Grand Ballett // Nøtteknekkeren

Kyiv Grand Ballet, Nøtteknekkeren - Klikk for stort bilete

Kyiv Grand Ballett besøker Ålesund i desember med den klassiske ballettforestillingen Nøtteknekkeren.

Dato
18. desember 2023
Tid
19:00 - 21:00
Stad
Parken kulturhus

Kjøp billett

Skuespillerne fra Grand Kyiv Ballet, som er ledende dansere ved den ukrainske ballettskolen og har representert den med verdighet de siste fem årene på verdens ledende arenaer, deltar i forestillingen.

Nøtteknekkeren er en ballett av Peter ​​Tsjaikovskij til librettoen av Marius Petipa, basert på eventyret av E.T.A. Hoffmann, opprettet og først presentert for publikum i 1892. I Hoffmanns eventyr heter jenta Mary (hovedrollen), og hennes favoritt dukke er Clara. Marius Petipa brukte akkurat dette til sin libretto.

Akt 1

På julaften begynner gjestene å samles ved Dr. Stahlbaums hus. Barna hans, Mary og Fritz, venter sammen med andre barn på gaver. Den siste gjesten er Drosselmeyer, Mary’s gudfar og ved en tilfeldighet en, trollmann. Hans evne til å bringe leker til live fascinerer og skremmer barn samtidig. Gudfaren presenterer nøtteknekkeren til Mary. Julfeiringen avsluttes og gjestene danser en avskjedsdans. Mary kommer  til rommet sitt og klemmer Nøtteknekkeren.

Og så overføres handlingen til Mary’s drøm. Veggene på rommet hennes beveger seg fra hverandre, juletreet begynner å vokse, og dykkene våkner til liv. Musekongen dukker opp med sin hær av mus. Nøtteknekkeren og soldatene hans kjemper heftig og beseirer musekongen. Nøtteknekkeren blir til en prins.

Akt 2

Mary, prinsen og dukkene som har våknet til liv, gleder seg, feirer og danser under stjernehimmelen nær et fantastisk vakkert juletre. Rundt dem er det et snøstorm. Spanske, kinesiske, arabiske og slaviske dukker danser i glede over seier over musekongen, som var synonymt med ondskap.  Alle forbereder bryllupet til Mary og Prinsen. Drosselmeyer dukker opp og alt forandrer seg igjen. Mary våkner med Nøtteknekkeren i armene.

Nøtteknekkeren er et vakkert, smart og relevant eventyr!!! Et eventyr hvor en drøm skaper  livet, hvor det gode vinner over det onde, hvor vennlighet forandrer verden til det bedre.

Ved å danse denne balletten gjør Grand Kyiv Ballet-troppen det også godt. Fordi en del av pengene mottatt under turen vil bli brukt på renovering  av Ukrainsk Ballet Academy i Kyiv og reparasjon av ballettungdommens felles borettslag.

Ved å kjøpe billett til denne forestillingen vil du gi en fantastisk gave både til deg selv, dine barn og barnebarn. Opplevelsen av Nøtteknekker-eventyret vil gi et uforglemmelig inntrykk. Og julenattens godhet vil bli videreført!!!
___

Forestillingstid: 2 timer med pause.

Anbefalt for et publikum på 5 år og eldre.

Foajeen åpner én time før forestillingen begynner.
Dørene til salen åpner ca 20 min. før forestillingsstart.