Parken kulturhus

Ole Børud

Ole Børud - Klikk for stort bilete

Ole Børud klar for ny turné og framfører låtar frå sitt femte album – Soul Letters. 

Dato
28. april 2023
Tid
20:00 - 21:30
Stad
Parken kulturhus

Kjøp billett

Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018 og drog deretter ut på ein  omfattande turné gjennom 2019 kvar det vart rulla høge terningkast både i inn- og utland. No er han klar for ny turné og framføre låtar frå sitt femte album – Soul Letters. 

Vi lever i ei tid kvar den sjelfulle, funky sida av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått ein kraftig renessanse blant hipsterar og andre trendmedvitne unge musikkfans, i ei ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av desse ut til å ha registrert at ein av dei fremste utøvarane i verda av denne musikkforma i samtida, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er eit fullstendig framandt begrep om ein skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det! 

Albumet «Stepping Up» som kom i 2014 tek opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp. Låtar som tittelkuttet eller «Driving» er skulebokdøme på saumlaus låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. I kjølvatnet av Stjernekamp kom albumet “Outside The Limit”(2019) som varetek arven, men blir nokon hakk dreidd mot pop. 

Det skyhøge nivået på dei musikalske prestasjonane blir meir forståeleg om ein ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andre- generasjonsmedlem i Børud-familien, ein musikalsk institusjon i seg sjølv, har han vore profesjonell musikar sidan han var 16, men i praksis stått på scena på heiltid sidan han kunne stå på to bein. 
I februar 2022  blei det femte soloalbumet “Soul Letters” klar,  der han har gjort ei etterlengta musikalsk dreiing mot old school soul – med sterke innslag av rhythm and blues.

Soul Letters er eit album som både pustar og har meir kvilepuls samtidig som han byr på Ole's evne til å lage musikk skreddarsydd til fest. Vokalen får meir plass i det nye lydbiletet og han briljerer så det formeleg gnistrar. Gitarspelet har eit markant røffare preg enn tidlegare med tydeleg hint i retning av blues-estetikken. Albumet femnar musikalsk breiare, det er meir catchy og allsongvennlege refreng.

Tekstuniverset ligg nærare sjela, med personlege betraktningar av både utfordringane i livet, handteringa til menneskja av makt og møte med seg sjølv i døra.
Ole er apostelen til ein kjærleiken. Han syng om at verda treng kjærleik, den djupe kjærleiken som kan endra kurs i menneskes liv.

Livebandet til Ole Børud er drivande godt, beståande av nokre av dei beste soulmusikarane landa har fostra.

Trommer: Ruben Dalen
Bass: Lars-Erik Dahle
Gitar: Markus Lillehaug Johnsen
Tangenter: Frode Mangen