Parken kulturhus

Bjørn Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg - Klikk for stort bileteBjørn Eidsvåg – ein bauta i norsk musikkliv.

Dato
12. november 2022
Tid
19:00 - 20:15
Stad
Parken kulturhus

Kjøp billett

Få artistar er like folkekjære som Bjørn Eidsvåg. Etter eit halvt århundre i musikkbransjen står han som ein bauta i norsk musikkhistorie og er ein artist fleire generasjonar av nordmenn har eit sterkt forhold til. Sjølv etter ein lang og solid karriere er han stadig aktuell og evnar å fornya musikkuttrykket sitt. 

Bakgrunnen hans som prest og frå arbeid i psykiatrien har i stor grad påverka låtene hans, men også evna hans til å formidla dei. Utalde nordmenn har eit nært forhold til dei folkekjære låtene, som "Eg Ser" og "Skyfri himmel", og det er ikkje forutan grunn at han nyleg vart omtalt som “rikstrøsteren” av Bergens Tidende. Dei nære og såre temaa gjenspeglar seg òg i Bjørns konsertar gjennom personlege historier som ber preg av både alvor og humor. Bjørn har ei unik evne til å komma tett på publikummet sitt, og det er i møte med publikum musikken og historiene får skinna som mest og leva vidare i nye former. 

Sidan oppstarten i 1971 har han gitt ut 28 album, spelt ca. 80 konsertar kvart år, gitt ut bok, hatt eige Tv-program, radioprogram og inntatt scena på Det Norske Teatret med den egenskrevne teaterframsyninga “Etterlyst: Jesus” - for å nemna noko. Bjørns forvitenskap på nye musikalske uttrykk har ført til mange spennande samarbeid med kjente artistar frå Noreg, Sverige og Danmark opp gjennom åra, mellom anna duetten “Mysteriet deg” med Lisa Nilsson. Låta vann Spellemannprisen for Årets Lét og har over 10 millionar avspelingar på Spotify. 

Bjørn er utvilsamt ein av dei artistane som har besøkt flest av krikane i landet og krokar. Han har evna til å fornya seg, men samtidig bevara det kjære og kjente, noko som har skapt ein trufast publikumsskare som kjem igjen år etter år på konsertane hans.

Foto: Sara Angelica Spilling