Nyheter

- Det gode liv kan læres

Det er ingen sjaman som kommer til Arbeideren 22. mai for å lære oss det gode liv. Einar Øverenget er populærfilosofen som vil lære oss å ta de rette valgene.

øverengnett

TEKST: INGEBORG REFSNES

- Det er gjennom å velge bevisst at Einar Øverenget, mener vi kan skape oss «Det gode liv». Filosofen skal holde et bredt og inspirerende foredrag om selvforståelse, selvmestring og det å skape bevissthet i eget liv. 

Øverenget er professor i filosofi og har også i en årrekke vært husfilosof i Nitimen og på God Morgen Norge. Han har lang forelesningserfaring fra både norske og amerikanske universiteter og er aktiv i samfunnsdebatten. 

- Alle mennesker søker et godt liv. Men det finnes ingen formel for det, ingen enkel metode som kan garantere oss et godt liv - selv om dagens samfunn er full av enkle oppskrifter, sier Hans Pareliussen, leder for kulturhusene i Ålesund. 

Det er mange som holder foredrag og påberoper seg fasiten på det gode liv. Men for en filosof er den store forskjellen å ikke komme med universelle svar, men heller stille de rette spørsmålene, sier Pareliussen.  

Og hva handler et godt liv egentlig om? Mer penger? Mer suksess? Mer fritid? Større hus? Bedre bil? Goder?, spør nettopp Øverenget. Svaret ligger nok i at tilgangen til livskvalitet nok også ligger her, men at dette i seg selv ikke nødvendigvis automatisk skaper gode liv. RIKTIG INNSTILLING

Hva om det gode liv ganske enkelt handler om vår måte å møte livet på, vår innstilling til oss selv og det som skjer oss, spør filosof Einar Øverenget. 

 I dette foredraget trekker også Øverenget linjer til tidligere tiders store tenkere for å belyse dette vi alle søker.

- Jeg er opptatt av å gjøre filosofi levende og relevant slik at tenkningen kan gi rom for endring, utvikling og selvforståelse, sier den kjente filosofen. 


KJØP BILLETT

Øverenget holder foredraget i Arbeideren onsdag 22.mai. 

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp

Børsen

Lorkenesg. 2 (Arbeideren)

Åpningstid:
Mandag - fredag kl  09 - 15